Klub Privrednih Novinara

Klub Privrednih Novinara
Klub Privrednih Novinara

Одржан 9.ЦЕИ Регионални форум звдравственог велнес и спа туризма

_RAD2014.jpg

Врњачка бања домаћин Деветог ЦЕИ регионалном форума велнес и спа индустрије

Врњачка бања домаћин је дводневног деветог по реду Форума велнес и спа индутрије. Како креирати аутентичну бањску понуду засновану на културном и историјском наслеђу у региону, са фокусом на спа културу, тема је данашње радионице посвећене Римским бањама Европе.
Врњачка бања је, иначе, чланица Иницијативе Римске бање Европе, девета по реду и једина из земаља које нису чланице Европске уније.
"Репутација велнес туристичке дестинације зависи од природног и културног наслеђа, аутентичности понуде и квалитета услуге. То су ресурси који чине основу конкурентности велнес туристичке дестинације и креирања аутентичног велнес туристичког производа. Пример добре праксе који Србија треба да следи би постала развијена дестинација велнес туризма је европска иницијатива „Римске бање Европе”. Врњачка бања, у којој се одржава Форум, једна је од девет Римских бања Европе", каже Наташа Ранитовић, члан УО ЕСПА, председник Велнес кластера Србије, амбасадор Светског дана велнеса у Србији и експерт и консултант Европске спа-асоцијације у Србији за стандарде квалитета у велнесу.
Председник општине Врњачка бања Бобан Ђуровић истиче да ми је драго што је ова бања, која обележава 150 година бављења туризмом, сврстана у Иницијативу Римске бање.
Тобијас Беленштајн, генерални менађер Европске иницијативе Римске бање Европе изразио је задовољство што је Врњачка бања постала део иницијативе Римске бање Европе.
„Врњачка бања је добра дестинација, има одличне услове да се даље развија и да буде позната и на међународној сцени“, каже Тобијас.
Дводневно форум почео је јуче, а отворио га је др Мирослав Кнежевић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, који је говорио о значају развоја велнес и спа туризма за Србију.

Девети ЦЕИ регионални форум велнес и спа индустрије организовао је Велнес кластер Србије, уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација и ТИКА. Форум је у хотелу "Соларис" у Врњачкој бањи окупио еминентне стручњаке из области бањског, здравствениг и велнес туризма из земље и региона.