Klub Privrednih Novinara

Klub Privrednih Novinara
Klub Privrednih Novinara

Додељена признања "Витез Србије"

za fb.jpg

Доделом признања Видовдаски витез на Златибору, започеле су Видовданске културне свечаности,које се десети,јубиларни пут,одржавају под покровитељством општине Чајетина и уз подршку Туристичке организације Златибор.


Поздрављајући овогодишње добитнике признања председник општине Чајетина Милан Стаматовић,поносан сам на све добитнике признања ,који су понели титулу витеза ,сигуран сам да ће и овогодишњи лауреати с поносом носити ову тиулу и кроз свој будући рад наставити да негују витешке вредности.

Vitez Srbije
-Витезови су за мене Срби који живе у енклавама на Косову и Метохији,који нажалост често живе као у средњем веку,без струје,воде ,слободе и сигурности.Витештво није само мушка особина.За мене су витешкиње мајке које на Косову и Метохији рађају децу и одгајају их у духу светосавља,не знајући шта им доноси сутра.Ово признање посвећујем свим донаторима,а њих је дванаест хиљада , ја сам само један од њих - ,рекао је Арно Гујон примајући признање Витез доброчинства .

Vidovdanske svecanosti
-Витештво ме је пратило кроз целу спортску каријеру,хвала што сте га препознали ,изјавио  је Витез српског спорта Дејан Станковић.Очувати култ породице у овим брзим временима ,научити неког фер плеју,бавити се хуманитарним радом и остати поштен,то је за мене бити витез.-

Vidovdanske svecanosti
-Одговорност и истрајност,способност да се издржи и да се не одустане и не посустане - то је витештво, истакла је Витез српске књижевности проф.др Љиљана Пешикан Љуштановић.

Vidovdanske svecanosti
Витешкиње српске музике проф. др Гордана Каран и др. уметности, диригент Драгана В. Јовановић захваљујући се на додељеном признању истакле су да повратак правим вредностима и очување наше богате традиције треба да буду у првом плану у предстојећем периоду. 

Vidovdanske svecanosti
Vidovdanske svecanosti
-Велики град је можда далеко од ове мале средине,али су звезде ноћас овед најближе -,каже Витез српског сликарства Марина Накићеновић. 

Vidovdanske svecanosti
 Примајући признање Витез српске медицине,  академик проф. др Зоран Кривокапић рекао је да се још као дете дивио витезовима.- Они су увек били први у свему.Данас ,ако сам као лекар примио било коју особину витезова српских, ја сам срећан и задовољан.-  

Vidovdanske svecanosti
-Успешно пословати  у Србији за мене је то витештво,- истакао је у свом обраћању Витез српске привреде  Мишо Радовановић , власник предузећа Бохор из Ужица. 

Vidovdanske svecanosti
Плакета Витез српске глуме  Светлани Бојковић биће накнадно уручена.

 Овогодишњи лауреати признања су добили као најистакнутији припадници својих професија, који захваљујући својим доостигнућима, годинама уназад, дају витешке доприносе областима којима се баве.