Klub Privrednih Novinara

Klub Privrednih Novinara
Klub Privrednih Novinara

Одржан Осми ЦЕИ Регионални форум здравствене велнес и СПА индустрије

kpn.jpg


Како се креира аутентични велнес и спа туристички производ, искуства базирана на регионалној и локалној спа  традицији и културном и природном наслеђу са акцентом на Римско доба била је главна тема на завршеном Осмом ЦЕИ регионалном форуму здравствене ,велнес и Спа индустрије.

 Осми  ЦЕИ регионални форум здравствене велнес и спа индустрије који је подржан од Централно европске иницијативе одржан је у археолошком налазишту Виминацијум у Костолцу. Осим Јоахима Либера, почасног генералног секретара Европске Спа асоцијације (ЕСПА), учешће на Форуму узели  су и  врхунски предавачи из Србије, али и из ЕУ и држава из региона, који су говорили о трендовима у овој растућој  индустрији, са посебним освртом на синергију бањског и културног туризма.
 

Један од  основних циљева Форума био је трансфер искустава и знања од професионалаца из Централно европске иницијативе земаља чланица ЕУ ка професионалцима из ЦЕИ земаља које нису чланице Европске уније.

“ Веома је важно да знамо како да повежемо римску Спа културу, римску традицију дугу 2000 година и како да је применимо  како би направили савремене велнес концепте, аутентичан СПА производ на нашим просторима и да тај туристички производ буде бренд који ће привући и домаће и посебно стране госте” истакла је у свом излагању Наташа Ранитовић председница ЗВСТ Кластера Србије , и навела да је форум било место на коме су се преносила знања, размењивала знања и искуства и то је био “дан за учење.”   

“Ми смо учили од лидера и надам се да ће професионалци у Србији и у земљама Западног Балкана који желе да буду лидери да ће и постати лидери једног дана. Основ свега је сарадња.” додала је она.

 

 

 

 

Форум подржава одрживи развој малих и средњих предузећа у сектору здравственог, велнес и спа туризма у тако што поспешује сарадњу кроз умрежавање, пренос знања и примера добре праксе.

Форум  о здравственом, велнес и спа туризму представља форум за отворени дијалог између заинтересованих представника индустрије, те подстиче иновације, подржава сарадњу и ради на подизању корпоративне свести, а све у циљу економског развоја и бољег разумевања свих изазова и могућности у области здравственог,велнес и спа туризма.

Централно европска иницијатива прогласила је форум једним од пет најбољих пројеката. 
Организација је подржана од стране Мнистарства  трговине, туризма и телекомуникација  и Регионалне агенциј раа зазвој Србије.