Klub Privrednih Novinara

Klub Privrednih Novinara
Klub Privrednih Novinara

Вучић ступио на дужност председника Србије

vap.jpg


Александар Вучић ступио је данас на функцију председника Републике Србије након што је у Народној скупштини Републике Србије, над Уставом Србије и Мирослављевим јеванђељем, положио заклетву.

- Заклињем се да ћу све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохији као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности - текст је заклетве, коју је након полагања, потписао Александар Вучић.

Вучић је рекао да ће се борити за мир у Србији и читавом региону, и поручио да ће разговарати са свима, нудити решења, инсистирати на дијалогу и компромису, јер, како је додао, дубоко верује да је то основа сваког напретка, успешног посла и безбедне будућности.

- Да бисмо успели да сачувамо себе, морамо да разговарамо са свима, али и да јачамо своје одбрамбене капацитете, јер само на тај начин можемо да сачувамо земљу од оних који нам свакодневно прете - истакао је нови председник Србије.

- Можемо, уз тежак рад, здрав разум и срећу коју сами освојимо, да створимо регион у којем су разлике предност, а не основ за сукобе.

Вучић је за председника изабран у првом кругу избора 2. априла са освојених 55,08% гласова, односно подршком више од два милиона бирача.