Klub Privrednih Novinara

Klub Privrednih Novinara
Klub Privrednih Novinara

У Београду отворен 39.Међународни сајам туризма

aleksandar-vucic-sajam-turizma-otvaranje-beogradski-sajam-foto-dragana-udovi-1487847710-1112543.jpg


У Београду је данас отворен 39. Међународни сајам туризма на коме се до 26. фебруара представља 1.100 излагача из 56 земаља, међу којима су и Кина, Русија, Индија.

Свечано отварање сајма почело је пројекцијом видео спота - 52 викенда у Србији, којим Туристичка организација Србије (ТОС) представља туристичку понуду наше земље, а потом је наступила трупа Уна сага сербица са модернизованом кореографијом игара из Србије. Након тога је Владимир Мараш са својим бендом из Црне Горе, која је земља партнер овогодишњег сајма, извео дело "Пољем се вија".

Како је изјавио потпредседник Владе и министар телекомуникација, трговине и туризма Расим Лјајић, веома је важно што по први пут на сајму имамо Кину и Русију, које учествују са својом туристичком понудом, што ће допринети бољој сарадњи и привлачењу туриста са тих великих тржишта у Србију. Такође, Лјајић је подсетио да је Црна Гора партнер сајма, те да ће са Србијом потписати нови споразум о сарадњи у области туризма.

- Дефинисали смо седам туристичких програма, све најбоље из обе земље, што ћемо понудити трећим тржиштима, чиме ћемо подићи нашу видљивост и привући туристе из удаљених земаља - казао је Лјајић.

На 39. Сајму туризма чији је овогодишњи слоган "Уживајте на време" представљају се најзначајније туристичке агенције, савези и организације, туристички центри, хотели, планине, бање, језера, градови, регије, ваздухопловне компаније, као и међународни тур оператори.

Сајам се одржава на изложбеном простору већем од 30.000 м2, а посетиоци ће и ове године, као и претходних, моћи да резервишу и уплате туристичке аранжмане уз сајамске попусте од 5 до 50%.

Истовремено са Сајмом туризма, на Београдском сајму организују се још три манифестације - 13. Међународни сајам опреме за хотелијерство и угоститељство ХОРЕЦА, 8. Сајам вина БеоWине и 13. Сајам сувенира Посетите Србију.

Радно време сајма туризма у петак и суботу је од 10 до 19 часова, док се у недељу сајам затвара у 17 часова. Цена улазнице је 300 динара, за групне посете 200, док паркинг кошта 200 динара на сат.