Klub Privrednih Novinara

Klub Privrednih Novinara
Klub Privrednih Novinara

Додељна признања Видовдански витез

VITEZOVI.jpg

Златибор,

Златиборско културно лето  у оквиру којег ће се одржати бројне манифестације и концерти започело је Свечаном академијом и уручењем признања Видовдански витез  у Конгресном ценру Србија на Златибору . Видовданске свечаности одржавају се осми пут  на Златибору под покровитељством општине Чајетина и уз подршку ТО Златибор.

 Том приликом уручена су и признања: Витез српске медицине Проф др Радан Џодић, Витез српске глуме Сергеј Трифуновић,Витез српске музике Зоран Симјановић,Витез српског сликарства Саша Марјановић,Витез српског спорта Наташа Ковачевић и Витез српске привреде предузеће Први Партизан Ужице.

 У поплави шунда и кича, једна мала локална самоуправа,у унутрашњости, као што је општина Чајетина, жели да доделом признања Видовдански витез , укаже на људе који у својим професијама дају витешки допринос развоју културе, спорта, медицине, привреде  ,хуманитарног рада , једном речју очувању истинских вредонсти . Мале средине могу да буду центри великих догађаја, рекао је у свом обраћању Милан Стаматовић председник општине Чајетина.

 Добили смо господин Кецмановић  и ја  до сада доста признања,што за заједничких што за лични рад. Ниједно признање није дошло тако брзо , непосредно после објављивања,као што је дошло ово признање за књигу  „Немањићи –У име оца“. Драго нам је што смо га добили овде.Нема књижевности без писаца ни писаца без читалаца, каже Дејан Стојиљковић Витез српске књижевности.Писац уколико не комуницира са светом око себе ,по мени, онда ништа нема смисла.Пишемо хронологију о Немањићима, господин Кецмановић и ја ,откривамо све више податка о њима који су били мање познати. Србија је  настала у унутрашњости.

 

Најважније је да сачувамо веру у себе, да се вратимо оним старим добрим кодексима, да повратимо веру у витештво.Витез није онај који ј е остао непобеђен, већ онај који се усуђује да иде напред  у свему.Верујете у своје снове и кад вам чувени витешки визир затвори небо.Требају нам витезови, мислим да се њихове врлине налазе у свима нама рекла  је  , Витез српског спорта кошаркашица  Наташа Ковачевић .

Поред признања  које носи име Зорана Радмиловића и које једино од добијених чувам у свом стану и ово признање ће се наћи у њему.Волим Златибор, Ужице .. ово је мој крај,.Рођен сам у Мостару, расто сам у Крушевцу и Ужицу,ово ипак некако доживљавам својим крајем каже Витез српске глуме Сергеј Трифуновић.

 

У свом обраћању Витез српске медицине Проф.др Радан Џодић  је рекао ,ово признање одлази на Голију,мој родни крај.Испод Голије је настала српска држава. Тако да је ово признање иде витезовима са Голије и свим честитим хирурзима,господи,који су заправо витезови.

 

Вредности које баштине чланови организационог одбора Видовданских свечаности су професионалност, и хуманост. У складу са тим, признања  „Видовдански витез“ припала су истакнутим представницима различитих области друштвеног живота, који су својим људским и професионалним квалитетима дали допринос развоју професији и целукупног друштва.

 

Видовданска етика треба да буде присутна како у свакодневном животу,тако и у привреди ,речи су Добросава Андрића ,директора предузећа Први Партизан Ужице добитника признања Витез српске привреде.

 

Програм су својим својим наступом употпунили сопран Андријана Кувељић и глумца Бранкица Себастијановић .

 

 

                                                                                                                                                                                                   

 

 
2016    2015    2014    2013    2012    2011    2010